Стручна предавања у општини Рогатица

У општини Рогатица, представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац, одржали су стручна предавања за произвођаче кромпира из поменуте локалне заједнице.  Тема предавања је била ,,Kако правилно ускладиштити и сачувати квалитет кромпира? ”. Предавању је присуствовало 25 произвођача са територије општине Рогатица.

Разговарано је о унапређењу и иновацијама у производњи кромпира, начинима складиштења, као и губицима приликом чувања. Губици током складиштења могу бити велики и не треба их занемарити. Посебну пажњу треба посветити припреми складишта, пријему квалитетног и здравствено безбједног производа, те редовно обављати контроле током периода складиштења.

Рогатички кромпир је препознатљив по високом квалитету и дугој традицији, те представља један од најпознатијих и најрепрезентативнијих производа Сарајевско-романијске регије.

У склопу предавања, обављене су припреме пољопривредних произвођача за Манифестацију ,,Дани рогатичког кромпира” која ће се одржати 30. октобра у Источном Сарајеву. Организатори поменуте манифестације су  Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац и Пољопривредни кластер ,,СРП”, а генерални покровитељи су општина Источно Ново Сарајево и општина Рогатица.