Радионица о пројекту “Жене покрећу отпорност у пољопривреди и руралним подручјима“

У Палама је одржана радионица у оквиру пројекта “Жене покрећу отпорност у пољопривреди и руралним подручјима у Босни и Херцеговини“.  Присутни су дискутовали о циљним родно осјетљивим ланцима вриједности са подручја Сарајевско-романијске регије.

“Жене покрећу отпорност у пољопривреди и руралним подручјима“ се фокусира на подршку женама у руралним подручјима како би унаприједиле своје улоге у пољопривредној производњи, оснажиле своје заједнице и повећале отпорност на климатске промјене и друге изазове. Овај пројекат има за циљ осигурати да жене имају приступ ресурсима, знању и технологији потребној за побољшање пољопривредне производње, као и да имају приступ тржиштима како би могле остварити економски просперитет. Подстиче се родна једнакост и оснаживање жена кроз побољшање приступа образовању и здравственим услугама, гдје се настоји постићи дугорочни циљ стварања одрживих руралних заједница у којима жене играју кључну улогу у развоју пољопривреде и руралних економија. Ово је важан корак ка постизању циљева одрживог развоја, укључујући и смањење сиромаштва, глад и неједнакости.

Радионици су присуствовали представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Источно Сарајево, представници локалних заједница регије, те пољопривредни произвођачи.

 

Оставите одговор