Радни састанак у Општини Рогатица

Јуче су представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац и менаџер кластера СРП одржали радни састанак са начелником и сарадницима општине Рогатица.  Разговарано је о унапређењу и развоју пољопривреде и руралних подручја. Главна тема састанка је организација манифестације ,,Дани Рогатичког кромпира у Источном Сарајеву’’, с циљем презентације и промоције произвођача кромпира, као и проширења тржишта и проналаска нових пословних сарадњи.

Организатори ове манифестације су Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди  ПЈ Соколац и пољопривредни кластер Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, а генерални покровитељи су општина Источно Ново Сарајево и општина Рогатица.

У претходним данима одржан је радни састанак са начелником и сарадницима Општине Источно Ново Сарајево, на коjeм су јасно дефинисани локација одржавања манифестације, као и остала техничка подршка.

Рогатица једно од три микроподручја које је познато по производњи кромпира са дугом традицијом. Рогатички кромпир је дуго познат на тржишту, те заузима значајно мјесто у пољопривредној производњи Сарајевско романијске регије.

У току је процес добијања ознаке географског поријекла Рогатичког кромпира, у циљу повећања препознатљивости, подизања конкурентности, али и достизања веће цијене. Ознака географског поријекла је назив регије или мјеста који се користи за означавање прехрамбеног производа који има посебан квалитет и углед.

Оставите одговор