Посјета Јесењем међународном пољопривредном сајаму у Бјеловару

У  Гудовцу код Бјеловара, је од 08. до 10. септембра одржан 30. јесењи међународни пољопривредни бјеловарски сајам који су посјетили и савјетодавци Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Најатрактивнији дио Јесенског сајма je била 30. државна изложба стоке у Хрватској, која се одржавала под покровитељством Министарства пољопривреде. Изложене су колекције оваца и коза, перади и ситних животиња, говеда меснатих раса, посебна изложба сименталца, а најпропраћенија је била изложба коња.

У сајамским шталама посјетиоци су могли разгледати готово 500 најбољих грла узгајивача стоке. Oцјењивања грла је обављено у затвореним и вањским презентацијским просторима Бјеловарског сајма, те је извршено награђивање најбољих шампионских грла.

Јесенски бјеловарски сајам је без конкуренције најбоље мјесто на којем хрватски узгајивачи могу представити свој квалитетан рад.

На овогодишњем сајму своје производе и услуге представило је преко 250 излагача, из области пољопривреде и привреде.

Сајам је био промотивно-продајног карактера. Овогодишња сајамска понуда је била богата уз излагање  воћа, поврћа, цвијећа, прерађевина од воћа и поврћа, млијека и меса, пчелињи производи, рукотворине и традиционална јела.

Оставите одговор