Одржана 56. регионална пољопривредна изложба и сајам “Рогатица 2022”

Након двогодишње паузе, јуче је у Рогатици одржана 56. регионална пољопривредна изложба и сајам ”Рогатица 2022”, која је окупила више од сто излагача са подручја општина Пале, Соколац, Хан Пијесак, Рудо, Вишеград, Устиколина, Чајниче, Ново Горажде, Горажде, Трново, Калиновик, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Калиновик и Пале-Прача.

У склопу манифестације, организована су такмичења у различитим категоријама за узгаиваче говеда, оваца, коза, и коња, те  произвођаче сјеменског и меркантилног кромпира, скоруп-кајмака и традиционалних домаћих производа са подручја Сарајевско-романијске и Горњедринске регије. Најбољи су награђени вриједним новчаним наградама, чији је фонд износио 25.000 КМ.  Оцјељивачке комисије су састављене од истакнутих стручњака из области пољопривредно-прехрамбеног сектора.

Посјетиоцима изложбе и сајма представљене су и разни домаћи производи, храна и пиће, мед и љековито биље, као и многобројни производи из домаће радиности.

У сали Скупштине општине Рогатица одржана су и стручна предавања за пољопривредне произвођаче, на различите теме из области ратарства и значаја удруживања пољопривредних произвођача.

Манифестацији су присуствовали  представници Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, Пољопривредног института Републике Српске, Пољопривредног факултета, Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Минситарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, те представници Града Источно Сарајево и општина Сарајевско-романијске и Горњодринске регије.

Покровитељи 56. регионалне пољопривредне изложбе и сајма “Рогатица 2022” били су Општина Рогатица и Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.