Одржан други АgriTech Самит у Сарајеву

У оквиру пројекта EU4BusinessRecovery јуче је у Сарајеву одржан други по реду АgriTech Самит под називом Grow Your Future. Самиту су присуствовали представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Источно Сарајево, Пољопривредног кластера ‘’СРП’’, те представници локалних заједница и надлежних иснституција.
Самит је окупио стручњаке, иноваторе, те академску заједницу из свијета пољопривреде који су презентовали своја иновативна agritech рјешења. Самит представља један од најбитнијих догађаја у свијету пољопривреде који се овог пута бавио кључним питањем ‘Kако вјештачка интелигенција трансформише пољопривредно-прехрамбени сектор?’.

На овогодишњем АgriTech Самиту презентоване су динамичне интерактивне дискусије и презентације најновијих технолошких иновација у пољопривреди. Приказана је будућност у којој вјештачка интелигенција, напредни уређаји, прецизни технолошки алати и софистицирани роботски системи сарађују са фармерима и компанијама како би створили профитабилнију, ефикаснију, сигурнију и еколошки одрживију пољопривреду. Разматрани су кључни изазови са којима се пољопривреда суочава у доба технолошког напретка.
У оквиру овогодишњег програма АgriTech Самита, учествовали су предавачи из осам земаља регије и свијета који су презентовали и представили своја иновативна agritech рјешења.