Завршена зимска школа за произвођаче кромпира у Рогатици

У општини Рогатица одржано је посљедње предавање у склопу Зимске школе за произвођаче кромпира, у организацији Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Источно Сарајево и Општине Рогатица.
Зимска школа је обухватила низ предавања, а полазници су имали прилику упознати се, проширити знање и размијенити искуства о актуелним темама из модерне технологије производње меркантилног кромпира, избору садног материјала и сортимента.
Рогатички кромпир представља бренд Сарајевско – романијске регије, захваљујући повољним агроеколошким условима на подручју општине, Рогатица представља једно од три кључна микроподручја за узгој меркантилног и сјеменског кромпира у Босни и Херцеговини.
Према информацијама општинског Одјељења за управљање локалним развојем, привреду и друштвене дјелатности, на подручју општине Рогатица у 2023. години произведене су 4.662 тоне кромпира, што је за 9,16 одсто више него у 2022. години.

Поред предавања и додјеле сертификата полазницима Зимске школе за произвођаче кромпира, одржана је и презентација Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за 2024. годину. Преко 50 индивидуалних пољопривредних произвођача са подручја ове општине, присуствовало је презентацији и активно учествовало у дискусији на актуелне теме из области примарне пољопривредне производње.