Отворен Mеђународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2022“

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву и ове године са својим партнерима, Пољопривредним факултетом из Београда и Медитеранским агрономским институтом из Барија, већ тринаесту годину представља међународну научну дискусију о пољопривреди, храни, руралном развоју, животној средини и шумарству.

„AGROSYM“ је добра прилика за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа и подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва о најновијим глобалним и регионалним трендовима у пољопривредно- прехранбеном сектору.

„AGROSYM“ ће допринијети ширењу знања и добрих пракси свим актерима пољопривредно – прехрамбреног ланца (фармери, савјетодавци, креатори политике), као и широј јавности о значају пољопривреде и науке о храни.  За скуп је пријављено 658 радова из 80 земаља свијета из области пољопривредних и шумарских наука, екологије и заштите животне средине, производње и прераде хране. Поред радова биће презентовани и пројекти из области пољопривредних наука који су у току или треба да се реализују.

Симпозијум ће трајати од 6. до 9 .октобра.