Представници Асоцијације младих и студената „Јувенис“ представили су данас прву дигиталну апликацију за продају пољопривредних производа „Тезга“.

Предсједник асоцијације Саван Вујин објаснио да је мотив за креирање ове врсте апликације био да се помогне малим произвођачима да лакше дођу до тржишта те да се скрати пут производа од произвођача до потрошача. Презентација се  реализовала у склопу „2. Органик Феста Српске“, при чему су Вујин са сарадницима и министром Борисом Пашалићем обишао излагаче.

Вујин је објаснио је да је апликација врло једноставна за кориштење, те очекује да ће наићи на позитиван став пољопривредних произвођача, обзиром да се велики број пољопривредних производа већ и оглашава на различитим страницана на Интернету, те друштвеним мрежама.

 

 

Апликација је промотивног карактера и потпуно је бесплатна за кориштење. Креирана је у склопу кампање „Домаће је боље“, и то је био први пројекат реализован у склопу ове кампање. На овај начин је могуће промовисати све категорије пољопривредних производа: воће, поврће, органске производе, млијеко и прерађевине од млијека, ракије те све врсте прерађевина од пољопривредних производа.

Министар Пашлић је у свом обраћању исказао подршку овом тиму младих људи, те ову идеју сматра одличном и врло корисном за пољопривреднике.

 

Апликацију је могуће наћи на Google Play трговини или преко web странице Tezga.co.