Посјета сајму етно хране и пића у Београду

Чланови Добојског  кластера „ Пољокласт“  у  суботу 02. децембра посјетили су  17. сајам етно хране и пића у Београду.  Организатор посјете је Добојски  кластер „Пољокласт“ уз суфинансирање локалних заједница Регије Добој.  Посјету  је подржао  Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Добој и задруга „Агропосавина Фарм“.

Овај сајам одржан је од  30. новембра до 03. децембра  и то је највећа смотра произвођача традиционалних производа намјењених тржишту у Србији и региону Југоисточне Европе. О самој манифестацији говори и број од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа који су излагали  на сајму.  На сајму се представио и Пољопривредни задружни савез Републике Српске. Овај сајам афирмише домаће традиционалне производе, органске производе као и производе са заштитом географског поријекла са циљем њиховог изласка на тржиште.

Из разговора са члановим кластера могло се закључити да су овакве активности потребне и да произвођачима много значе. Током посјете размијењена су искуства, створени су нови контакти, што је и био циљ посјете.