Подршка женском агропредузетништву

Јуче је, у Палама, одржана друга радионица, под називом “Родно осјетљиво кредитирање за економске активности у руралним подручјима“ у склопу пројекта “Жене као покретачи отпорности у пољопривреди и руралним подручјима“.

Ова иницијатива, која је окупила представнике релевантних институција, локалне заједнице и банкарског сектора, има за циљ стварање окружења у којем ће жене имати лакши приступ финансијама прилагођеним њиховим пословним потребама и околностима.

Дискусије на радионици биле су усмјерене на креирање модела који ће смањити ограничења и омогућити бољи приступ финансијама женама у руралним подручјима. Представљени су примјери који илуструју како уклањање структурних баријера може створити повољно окружење за женско агропредузетништво.

Пројекат се фокусира на развој друштвено одговорних и родно осјетљивих пољопривредних политика те политика за развој руралних подручја. Kроз ову иницијативу, настоји се подржати женско подузетништво и допринијети економском оснаживању жена у руралним срединама.