Завршена предавања за пољопривреднике о актуелним порезима

Јуче су у Српцу одржана предавања за пољопривредне произвођаче на тему пореске обавезе пољопривредника, доприноси и порез на доходак. Предавања су организована испред Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Градишка и Општине Србац. Поред руководиоца ПЈ Градишка Драгољуба Малиновића који је уједно био и модератор састанка,  скупу у Српцу се обратио и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, а предавања о Закону о доприносима и порезу на доходак одржао је Драган Зорић испред Пореске управе РС.

Закључно са Српцом завршена су предавања о Законима о доприносима и порезу на доходак за око 400 пољопривредних произвођача. На наведеним предавањима која су одржана у Градишци, Лакташима и Српцу били су присутни пољопривредници и њихове књиговође шире регије Бања Луке, Мркоњића, Рибника, Градишке, Лакташа, Српца, Прњавора, Станара и Козарске Дубице.

Циљ предавања био је да се пољопривредницима приближе и појасне наведени закони и како да на најједноставнији начин измире своје обавезе. Највећи акценат, био је на актуелним порезима на доходак и издавање опомена Пореске управе пољопривредницима за неплаћени порез из 2021. године  који је уједно и мотив организовања ових предавања, као и како приказати све трошкове у пољопривредној производњи за које не постоји адекватна документација.

Зорић је истакао да се закони морају поштовати, те да би ове године могле бити покренуте одређене иницијативе за измјене закона, како би пољопривредници на што једноставнији начин измиривали своје обавезе.