Одржан други Сајам домаћих производа у Источном Сарајеву

У оквиру манифестације „Љето у Источном Новом Сарајеву 2023“, протеклог викенда у организацији Општине Источно Ново Сарајево одржан је други Сајам здраве хране, домаћих и уникатних производа и рукотворина, на Тргу Републике Србије.

На сајму је учествовало 35 излагача из Сарајевско-романијске регије и Републике Српске, који су имали прилику посјетиоцима сајма представити разне пољопривредне производе, домаће воће и поврће, те њихове прерађевине, домаће пекарске производе,  уникатне ручне радове рађене у духу етно традиције са циљем очувања старинских заната и вјештина, уникатни накит и предмете урађене декупаж техником, као и многе друге.

Представљена су бројна удружења, те постојећи и будући предузетници из цијеле Републике Српске који у понуди имају домаће производе, уникатне радове и рукотворине и желе их представити грађанима Источног Сарајева и околине.

Своје рукотворине представило је и Удружење „Женски интерактивни рурални центар – ЖИР“ Источно Сарајево, чији је један од циљева очување културе и традиције, кроз који се чува сарајевско-романијска шара за чарапе, која би требало да се нађе на листи Унеска. У овом удружењу баве и економским оснаживањем жена, чије рукотворине у промотивне сврхе откупљује град Источно Сарајево и на тај начин помажу очување културе и традиције.