Јуче је  на Јахорини одржана прва едукативна радионица у склопу програма социјалне рехабилитације за лица са Даунoвим  синдромом, у организацији Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац и Олимпијског центра Јахорина. Циљ едукативних радионица јесте осамостаљивање и радно оспособљавање лица са Дауновим синдромом у пољопривреди.

Радионица је обухватила теоријска предавања и практичну обуку из области љековитог биља, воћарства и пчеларства.  Присутни су могли да се упознају са основним принципима сакупљања љековитог биља, као и о плантажном узгоју истог. Представници Олимпијског центра, Даун синдром центра и Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац одредили су локације парцела за садњу боровнице, и инсталирање пчелињака, које ће бити једне од главних активности у наредном периоду.

Даун синдром центар je установа социјалне заштите, односно први Центар за социјалну рехабилитацију лица с инвалидитетом у БиХ. Захваљујући овом центру особе са Дауновим  синдромом имају могућности да се социјално рехабилитују и укључе се у активности друштва. У овом центру већ четири године раде се програми оспособљавања, кроз које су обучени први конобари, музичари, спортисти са Даун синдромом.