Дани поља кукуруза „Кладари 2023“

У Кладарима је 19. септембра на огледним парцелама кукуруза одржана манифестација „Дани поља кукуруза“.

Огледи су постављени на парцелама пољопривредног произвођача Ђуре Цвијића  у организацији Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди. На огледу је приказано 46 хибрида кукуруза из 11 селекцијских кућа.

Огледи се постављају сваке године, на различитим локалитетима, а циљ је да се нашим пољопривредним произвођачима прикажу различити  хибриди и њихови услови успјевања на различитим локалитетима у одређеним агроеколошким условима као и примјена квалитетних агротеничких мјера у циљу постизања што бољег приноса, квалитета и економичности производње.

Поред великог броја пољопривредних произвођача на овој манифестацији присуствовали су представници Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде на челу са министром Савом Минићем, помоћник министра пољопривреде Горан Бурсаћ, представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди,  директор Дунав осигурања Бојан Поповић, представници Фондације Прогресус, те представници више сјеменских кућа.