Сајам укуса и заната одржан у Требињу

Манифестација „Сајам укуса и заната“ одржана је у Требињу на Зеленој пијаци. Организатор ове манифестације је Удружење грађана Пољопривредни кластар „Стара Херцеговина“, а манифестацију су подржали Стална радна група за рурални развој југоисточне Европе (SWG) у сарадњи са Њемачким друштвом за међународну сарадњу (GIZ) као и МХ Електропривреда Републике Српскe.

Овај сајам домаћих производа пружио је добру платформу за промоцију пољопривредних производа и добру могућност потрошачима да директно комуницирају са произвођачима и на тај начин сазнају нешто више о квалитету, поријеклу и начину производње хране. Сајам је пружио и  могућност, да кроз интеракцију између произвођача и потрошача, дође до повећања производње и укључивања нових произвођача у производни процес што доприноси јачању конкурентности пољопривреде и повећања производних капацитета.

Осим производње прехрамбених производа породична пољопривредна газдинства се баве и производњом традиционалних производа ручне радиности направљених од различитих материјала (дрво, кожа, камен, метал, текстил, глина) чиме се доприноси развоју пољопривреде и економије.

 

Оставите одговор