Представљање јавног позива фондације „Progresus“ на подручју Сарајевко-романијске регије

Данас су представници Фондације за одрживи развој Републике Српске „Progresus“, пољопривредним произвођачима са подручја града Источно Сарајево и општина Вишеград, Рудо, Соколац и Рогатица представили нови Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата мађарске производње. Присутни произвођачи су имали прилику да се информишу о условима за пријаву на Јавни позив и поступком подношења пријаве.

Циљ Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“  и Владе Мађарске је јачање привредних односа између Републике Српске и Мађарске кроз повећање ефикасности и конкурентности пољопривредних произвођача и прерађивача, развој технологије производње, унапређење кориштења капацитета и управљања ресурсима, побољшање услова одрживости и пословања.

Физичка и правна лица која се баве пољопривредном производњом и/или прерадом пољопривредних производа за набавку нове механизације, опреме и алата  произведених у Мађарској, у оквиру пројекта моћи ће да аплицирају бесповратна средства до 70% набавке, односно од 2.500 до 25.000 евра.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи и прерађивачи у Републици Српској и Брчко дистрикту  могу да се пријаве на Јавни позив за додјелу бесповратних средстава од 14. августа 2023. до 14. октобра 2023. године.