Мали произвођачи из Српске награђени на Новосадском сајму

У години јубилеја, када Међународни новосадски пољопривредни сајам одржан од 20.05. до 26.05.2023. године прославља вијек постојања, поред великих привредника из Републике Српске, награђени су и мали пољопривредни произвођачи.

Поред 150 узорака прерађевина од воћа и поврћа пристиглих из Сјеверне Македоније, Хрватске, Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, за квалитет по свјетским стандардима, из Републике Српске награде су добили ППГ „Новић“ из Прњавора и „Златни љешник“ из Бања Луке. Међу осталим награђеним произвођачима из Републике Српске, налази се и Пољопривредно газдинство  „Гаврић“ из Станара, које је добило пет великих златних медаља и повељу.

ППГ „Новић“ из Прњавора се може похвалити великом златном медаљом за квалитет за производе печени љешник са медом, поленом и прополисом и какао слани љешник са сјеменкама бундеве, затим златном медаљом за квалитет за путер од љешника. За укупан квалитет представљених производа добили су и златну повељу за квалитет.

 

Већ награђен претходне године двјема великим златним медаљама за квалитет својих производа, „Златни љешник“ из Бањалуке је и ове године на „Вечери шампиона“ награђен пехаром и признањем за најбоље пољопривредно газдинство у области прераде љешника.