Mali proizvođači iz Srpske nagrađeni na Novosadskom sajmu

U godini jubileja, kada Međunarodni novosadski poljoprivredni sajam održan od 20.05. do 26.05.2023. godine proslavlja vijek postojanja, pored velikih privrednika iz Republike Srpske, nagrađeni su i mali poljoprivredni proizvođači.

Pored 150 uzoraka prerađevina od voća i povrća pristiglih iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, za kvalitet po svjetskim standardima, iz Republike Srpske nagrade su dobili PPG „Nović“ iz Prnjavora i „Zlatni lješnik“ iz Banja Luke. Među ostalim nagrađenim proizvođačima iz Republike Srpske, nalazi se i Poljoprivredno gazdinstvo  “Gavrić” iz Stanara, koje je dobilo pet velikih zlatnih medalja i povelju.

PPG „Nović“ iz Prnjavora se može pohvaliti velikom zlatnom medaljom za kvalitet za proizvode pečeni lješnik sa medom, polenom i propolisom i kakao slani lješnik sa sjemenkama bundeve, zatim zlatnom medaljom za kvalitet za puter od lješnika. Za ukupan kvalitet predstavljenih proizvoda dobili su i zlatnu povelju za kvalitet.

 

Već nagrađen prethodne godine dvjema velikim zlatnim medaljama za kvalitet svojih proizvoda, „Zlatni lješnik“ iz Banjaluke je i ove godine na „Večeri šampiona“ nagrađen peharom i priznanjem za najbolje poljoprivredno gazdinstvo u oblasti prerade lješnika.