Производња здраве хране

У данашњем свијету у којем смо суочени с многим изазовима везаним уз прехрамбрене навике, важност здраве домаће производње хране постаје све уочљивија.

Јуче у Сокоцу одржан је састанак са представницима пројекта италијанске владе „Green and Healthy“,  састанку су присуствовали представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, чланови Удружења пчелара „Гласинац“, Удружења мљекара „Благо Романије“, Удружења произвођача „Романијског скоруп-кајмака“, произвођачи кромпира са овог подручја као и представници локалне заједнице.

Разговарано је о потенцијалима и ресурсима којима располаже  Сарајевско-романијска регији и њиховој искористљивости, актуелним темама из области сточарске и биљне производње, као и агротуризму који је у експанзији на овој регији.

Оно што конзумирамо директно утиче на наше физичко и ментално здравље, а самим тим на квалитет живота. С обзиром на чињеницу да прерађена храна доста утиче на здравље на глобалном нивоу, све се више пажње посвећује домаћој, органској производњи.

Присутнима су представљени домаћи производи као што су млијечни производи, кромпир, месо, пчелињи производи који су главни потенцијали ове регије.