Обуке и предавања за пољопривреднике на подручју Источног Сарајева

У протеклом периоду у општинама Соколац, Хан Пијесак, Источни Стари Град и Пале, завршене су обуке за пољопривредне произвођаче из различитих области пољопривредне производње. Предавања су организована у сарадњи са локалним заједницам, канцеларијом Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Источно Сарајево и Аграрним фондом Града Источно Сарајево.

Kао и свих предходних година пољопривредним произвођачима презентован је Правилник о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, као и теме из области млијечног говедарства, пчеларства и значаја удруживања пољопривредних произвођача.

Тема из области млијечног говедарства била је: Уреа у млијеку као параметар исхране млијечних крава, из области пчеларства: Прољећни развој пчелињих заједница у брдско планинским подручјима.

Овом приликом представљене су досадашње активности Ресора за пружање стручних услуга и планови за будући период, као и пројекти који ће се реализовати у поменутим локалним заједницама.