Састанак са члановима удружења „Јахорински чај“

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац и менаџер кластера „СРП“ одржали су састанак са предсједницом удружења „Јахорински чај“ Жаном Новаковић.

На Јахорини су јул и август атрактивни посјетиоцима због брања шумских плодова, љековитог биља и боровница. Од биља могу се пронаћи мајчина душица, вранилова трава, кантарион, хајдучка трава, нана и друго биље, од којих већина хотела припрема већ познати јахорински чај.

Сада са великим одушевљењем можемо рећи да се на Јахорини може купити Јахорински чај који је производ удружења „Јахорински чај“.

Ексклузивно паковање чаја само по себи већ привлачи пажњу гостију који га купују као сувенир. Тако да ће од ове године Јахорински чај да путује широм свијета и постаје промотер Јахорине и Републике Српске.

Удружење произвођача „Јахорински чај“ основано је 2020. године са циљем промовисања локалног бренда, подизања свјести о могућностима производње и искориштавања расположивих ресурса, заштите животне средине, и стимулисање укључивања жена и младих у пољопривреду.

Удружење тренутно броји десет чланова са тенденцијом раста.