Завршетак реализације бизнис плана ,,Пластеничка производња“

Кроз пројекат Развоја руралне конкурентности, уз подршку МПШВ РС, ОПППУЗ ,,БИОС“ Високо завршила је испоруку старт ап пакета пријављеним корисницима из четири општине Сарајевско-романијске регије. У оквиру старт ап пакета постављено је укупно 86 пластеника са системом за наводњавање, од чега је 61 површине 50m² и 25 површине 100m². Период за спровођење пословног плана је пет година (2019-2023), гдје је планирано проширење броја пољопривредних произвођача, с обзиром на потенцијал регије за развој пољопривреде.

Представници ОПППУЗ ,,БИОС“ Високо, у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац, у просторијама општине Источно Ново Сарајево, 10.06.2019. године одржали су предавања на тему ,,Узгој поврћа у заштићеном простору“. Стручним предавањима сем произвођача из поменуте општине, присуствовали су и произвођачи из општине Источна Илиџа. Број постављених пластеника са системом за наводњавање у Источном Новом Сарајеву износи 34 (14 површине 100m², 20 површине 50m² ), а у Источној Илиџи 11 (100m² површине).

Овим је завршена имплементација пројекта, а сам поступак производње ће бити праћен  од самог почетка заснивања производње па до пласмана производа. Сваком кооперанту пословни лидер ОПППУЗ ,,БИОС“ Високо нуди годишњи уговор о откупу поврћа.