„USAID/SWEDEN FARMA II“ пројеkат расписао нови позив за повећање продаје у пољопривреди

Заједнички пројекат USAID -а и Владе Шведске “Пројекат развоја тржишне пољопривреде  II” (FARMA II) расписао је нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава којим ће подржати улагања у иновације у пољопривреди, јачање улоге жена, младих и маргинализираних група, те новооснованих предузећа, као и активности промоције пољопривредних производа с циљем повећања продаје и осигурања приступа тржишту. Укупно расположиви грант фонд за овај позив је око 1,2 милиона долара.

Захтјеви морају бити достављени електронски (WORD i PDF) путем е-маил адресе grants@farmabih.ba и у штампаној форми у један од уреда USAID/SWEDEN FARMA II пројекта (Сарајево или Бања Лука), не касније од 16 сати, на дан 4.10.2019. године. Апликанти треба да прате упутства за аплицирање представљена у РФА документу.

USAID/SWEDEN FARMA II ће организовати информативне састанке на којим ће се заинтересoваним организацијама пружити све информације и упутства за подношење захтјева за бесповратна средства. Све заинтересоване организације се позивају да присуствују једном од ових састанака (долазак потврдити путем мејла). Позив није отворен за индивидуалне пољопривредне произвођаче (физичка лица).

Информативни састанци ће бити одржани према сљедећем распореду:

  • Бањалука (Привредна комора РС, 16.9. у 11 сати),
  • Сарајево (Спољнотрговинска комора БиХ, 18.9. у 11 сати),
  • Мостар (Федерални агромедитерански завод, 19.9. у 11 сати) и
  • Тузла (Kантонална привредна комора Тузла, 20.9. у 11 сати).

Сва појашњења и упутства ће бити искомуницирана путем е-маил адресе grants@farmabih.ba или објављена на страници пројекта. Изјаве и/или интерпретације од стране било кога другог се сматрају неважећим.

Заинтересоване организације, легално регистзроване у складу са законима Босне и Херцеговине, пакет Јавног позива могу преузети ОВДЈЕ