Упутство за регистрацију нових корисника CARPO система

Регистација на CARPO систем је брза и једноставна. Регистација се може обавити на два начина: путем интернет странице и путем мобилне апликације.

Регистрација путем интернет странице:

  1. Идите на страницу carpo.farm;
  2. У доњем лијевом углу кликните на опцију “Guest” а затим на “Register”. Отвориће се мени са пољима у која уписујете своје податке:

 

Након што попуните податке, кликните на дугме “Register”.

Пријављивање у систем

Након извршене регистрације, mожете се пријавити на CARPO систем. Пријављивањем на систем стичете више предности а неке од њих су:

  • можете да приступите временским подацима старијим од 7 дана;
  • можете да креирате властите парцеле;
  • можете да добијате бесплатне стручне препоруке на мобилни телефон.

Пријава се врши на следећи начин:

  1. У доњем лијевом углу кликните на опцију “Guest” а затим на опцију “Login”. Појавиће се прозор у који треба да унесете ваш e-mail и лозинку:

Након што се пријавите, у доњем лијевом углу почетног прозора појавиће се ваше име са падајућим менијем који садржи двије опције: “Мy Fields” и “Settings”.

За сада је важно да провјерите основне поставке вашег налога. Да бисте то урадили, кликните на опцију “Settings”. Отвориће се следећи прозор:

У првој картици “Profile” можете да видите ваше основне податке. Уколико желите, можете да промјените језик тако што ћете у последњем пољу умјесто енглеског изабрати српски језик.

У другој картици под називом”Notifications” бирате које врсте обавјештења желите да примате од стране CARPO система:

Са лијеве стране бирате које врсте порука желите да примате. Савјетујемо да у овој рубрици одаберете поља “Observations” (запажања са терена) и “Expert recommendations” (стручне препоруке). Прве двије опције за сада не препоручујемо будући да се ради о аутоматски генерисаним порукама које могу да збуне кориснике.

Са десне стране прозора бирате на који начин желите да примате поруке: путем e-mail-а, SMS-а (још увијек није активно) или путем мобилне апликације. Уколико желите да примате стручне препоруке на мобилну апликацију јако је важно да опција “Mobile Push notification” (Мобилне Push нотификације) буде укључена.  

То је то. Уколико сте све подесили, кликлните на дугме “Save”.

Регистрација путем мобилне апликације

CARPO мобилна апликација се може скинути на мобител са Google Play Store-a. Линк је:

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.draxis.carpo

Уколико сте скинули апликацију, можете се регистровати и пријавити путем исте.

  1. Најприје отворите апликацију. У горњем лијевом углу кликните на падајући мени а затим изаберите опцију “Sign In”. Отвориће се следећи прозор:
  2. Уколико сте већ регистровани, можете унијети ваше податке и кликнути на “Sign In”. Уколико нисте, изаберите опцију “Sign Up”:
  3. У предвиђена поља унесите ваше податке и затим кликните на дугме “Sign Up”. То је то. Након завршене регистрације можете да се улогујете у апликацију.
  4. Важно је да након пријављивања не вршите одјаву из апликације већ да из апликације једноставно изађете без одјаве. На тај начин ћете путем апликације добијати сва обавјештења од стране СARPO стручног тима која ће се појављивати на почетном екрану вашег мобитела.