У сардњи са пројектом USAID/SWEDEN FARMA II данас је у просторијама Културног центра у Источном Новом Сарајеву одржано стручно предавање корисницима пројекта „Производња поврћа у заштићеном простору“ који имплементира Јединица за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) уз подршку МПШВ. Тема предавања била је производња поврћа у пластеницима, са акцентом на јесењу садњу повртних култура. Присутни произвођачи имали су прилику да чују нешто више о правилном избору мјеста за постављање пластеника, односно правилној удаљености од саобрћајнице и загађивача, те других ограничавајућих параметара. Важна ставка је окретање пластеника у правцу сјевер-југ, да хладни бочни вјетар удара у чеону страну, због слабијег расхлађивања. Заинтересовани су упознати и са технолошким поступцима производње квалитетног расада важнијих повртних култура.

Овај догађај је прилика да се сви произвођачи упознају са технологијом и неопходним корацима у успостављању савремене производње поврћа.

Предавањима су присуствовали произвођачи поврћа из општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. У наредном циклусу набавке пластеника, пријављеним корисницима из Источног Новог Сарајева испоручиће се одређен број старт ап пакета, који подразумјева монтирање пластеника са системом за наводњавање, а све у циљу повећавања обима пластеничке производње на подручју Сарајевско-романијске регије.