Савјетодавци помогли удружењу „Мозаик пријатељства“ у садњи воћа

Савјетодавци Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, помогли су данас Хуманитарном удружењу „Мозаик пријатељства“ да засаде саднице воћа које су добили као хуманитарну донацију.

-Заснивање воћњака у Рамићима код Бањалуке будућег социјалног предузећа “Оаза мира”, које реализује Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства”, има велики значај, како би ово удружење што мање зависило од донација те је свака помоћ добродошла, рекао је помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Бурсаћ.

Бурсаћ, који је данас са сарадницима из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, учествовао у садњи 1.300 воћака које је Удружењу донирала компанија “Јапан тобако интернешнел” БиХ, рекао је да се радо одазвао овој хуманој акцији те позвао и друге компаније и појединце који могу да помогну.

Он је истакао да је Министарство свакодневно у контакту са представницим Хуманитарног удружења “Мозаик пријатељства” те да подржава њихово функционисање на различите начине.

-Данас имамо прилику да им помогнемо на конкретан начин те смо окупили екипу од око 20 људи који ће помоћи да се овај воћњак подигне на најбољи могући начин и да се Удружењу омогући да само производи потрепштине за јавну кухињу која припрема оброке за социјално угрожене становнике”, рекао је Бурсаћ.

Он је навео да Министарство планира да овом удружењу помогне и тако што ће на другој локацији у Рамићима на прољеће подићи пластенике, у којима ће се производити поврће, као и мањи воћњак,те помоћи реновирање објеката које Удружење посједује и изградњу фабрике за производњу индустријских крпа.

Предсједник удружења “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић захвалио је представницима Министарства за подршку у реализацији визије и идеје Удружења да направи своје социјално предузеће.

-Срећан сам што су са нама данас људи из струке, који ће нам помоћи да се ове саднице засаде на прави начин и да имају што већи принос у будућности – рекао је Субашић.

Менаџер за корпоративне послове и комуникације предузећа “Јапан тобако интернешнел” БиХ Зинаида Бабовић рекла је да је ово наставак сарадње и искорак у подршци Удружењу, јер су представници компаније учествовали у садњи