Састанак у Средњошколском центру „28. јуни“ у Источном Сарајеву

У просторијама Средњошколског центра „28. јуни“ у Источном Сарајеву одржан је састанак са директором ове установе Борисом Брајевићем и његовим сарадницима. Састанак су иницирали представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди и Пољопривредног кластера СРП. Тема састанка је подршка  манифестације ,,Дани Рогатичког кромпира у Источном Сарајеву’’, с циљем презентације и промоције Средњошколског центра и Одјељења угоститељско-кулинарског смјера. Такође, једна од тема састанка је била о пројектима у којима  би ова образовна установа могла да учествује и организовање Ученичке задруге која би у многоме помогла ученицима али и овој установи у организацији радних секција.

У овој школској години, у Средњошколском центру  „28.јуни“ је  уписано 7 разреда, по 25 ученика у одјељењу и то: туристички техничар, угоститељки/кулинарски техничар, техничар информационих технологија, техничар друмског саобраћаја, козметички техничар, електричар/аутоелектричар и фризер.

Ученици угоститељског и кулинарског смјера ће да учествују у манифестацији презентујући гастрономску понуду  јела од кромопира што ће употпунити саме Дане кромпира. То ће исто тако бити прилика да се власници угоститељско туристичких објеката из Источног Сарајева  упознају са смјеровима овог Средњошколског центра.

Организатори ове манифестације су Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди  ПЈ Соколац и пољопривредни кластер Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, а генерални покровитељи су општина Источно Ново Сарајево и општина Рогатица.