У Барију (Италија) је од 10.10.2019. до 13.10.2019. одржан Међународни сајам пољопривредне механизације и биља за пољопривредну производњу са сточарском изложбом – Agrilevante 2019. Сајам је једна од највећих манифестација овог типа у Италији, а највећи је сајам специјализован за производњу у медитеранском подручју и организован је од стране FEDERUNACOMA, Италијанске федерације произвођача пољопривредне механизације.

     

Представник Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди МПШиВ Републике Српске, Милован Ћућић је на позив FEDERUNACOMA  и CIHEAM Bari присуствовао сајму  и у оквиру истог и конференцији „Технолошка еволуција у пољопривредној механизацији : прилике за младе“. На конференцији су представљени радови стручњака из области механизације, иновација, међународне сарадње, као и радови управљачких тијела региона Апуља.

У организацији CIHEAM Bari-MARE Outpost, Tricase, је 12.10.2019. одржан и округли сто са међународним учешћем и дебата о „Одрживости система хране и начини исхране у медитеранској регији“ која је покушала да да одговоре на побољшању одрживости медитеранског система исхране са економских, социјалних, културалних и здравствених стајалишта. На округлом столу су активно учествовали и Милован Ћућић, као представник Републике Српске и Горан Перковић, директор Управе за заштиту здравља биља Босне и Херцеговине.