Сајам домаћих производа Рудо 2020.

У општини Рудо организован је шести по реду Сајам домаћих производа Рудо 2020. Сајам организује Јавна установе за туризам и спорт Рудо, а уз велику подршку општине Рудо и организационог одбора у чијем саставу су локалне установе и предузећа. Сајам се одржава у периоду од 5. до 7. марта 2020. године  у спортској дворани у Рудом.

И ове године сајам је окупио велики број излагача из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и шире, који на сајму презентују  шаролике традиционалне производе које одликује квалитет. Сајам је  окупио више од 120 излагача из три земље и 23 општине.

Поред продајно-изложбеног дијела, организатори су и ове године припремили културно-забавни садржај за учеснике, госте и посјетиоце сајма.

У склопу сајма одржана су три стручна предавања за пољопривредне произвођаче и то:

  • „Изимљавање и прољећни развој пчелињих заједница“ професор Милоје Ћетковић
  • „Презентација Правилника о условима и начину остваривањам подстицаја у пољопривредној производњи“ у организацији МПШиВ РС
  • „Репродукција у говедарству као основа за производњу млијека“ предавач  др вет. мед. Ивица Јожеф

Сајам има за циљ да кроз промоцију традиционалних и локалних производа подржи мале предузетнике и пољопривредне произвођаче као и да промовише општину Рудо, а све у функцији развоја пољопривреде, привреде, бољег пласмана производа и повезивања са трзиштем.

Регионалну манифестацију Сајам домаћих производа-Рудо 2020, подржава Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи у партнерству са Њемачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ) у оквиру пројекта „Диверсификација економских активности у руралним подручјима југоисточне Европе: Развој ланца вредности и подизање капацитета”.