Развој пластеничке производње у Источном Старом Граду

Представници Ресорa за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац заједно са директором Фондације за привреду и рурални развој Александром Гавриловићем, обишли су кориснике и произвођаче из Пројекта пластеничке производње, на подручју општине Источни Стари Град.

У оквиру редовних активности које се спроводе кроз пројекат Развоја руралне конкурентности, уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, представници су утврдили стање, провели анкете и донијели закључак да производња поврћа напредује, и да се цијели процес одвија задовољавајуће према плану.

Савјетодавци Ресора ће редовно обилазити произвођаче, пружити сву стручну подршку у праћењу свих фаза раста и развоја поврћа, као и приноса по свим културама, што је и крајњи циљ производње код свих корисника.

У наредном периоду, планови, у оквиру пословног плана „Развој кооперантске мреже произвођача поврћа у пластеницима – шанса за мала сеоска газдинства“ су повећање површина под пластеницима у општини Источни Стари Град.