Радни састанак са пчеларима у Вишеграду

На иницијативу Удружења пчелара са подручија општине Вишеград организован је радни састанак,  на коме су присуствовали представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди и Управни одбор Удружења пчелара. Том приликом представницима Удружења пчелара су приближени услови за учешће у ИФАД пројекту који се имплементира преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Тематика састанка се односила на сва актуелна питања почевши од концепта пројекта, формирања старт-ап пакета за почетнике  и писања пословног план.

Удружење пчелара „Вишеград“ има 66 регистрованих чланова од којих се одређен број бави професионалним пчеларењем. Вишеградски пчелари сваке године организују Међународни сајам меда „Дане вишеградског меда“, те низ стручних предавања за своје чланове, а познати су по томе што имају бар-код на дизајнираним наљепницама за своје производе, свој сајт и продавницу, те провођењу бројних еколошких и других пројеката.

Ово је такође била прилика да се присутни пчелари информишу  о свим релевантним чињеницама које се односе на значај заштите географског поријекла свих пољопривредних производа, као и могућности увођења органске производње у пчеларство.