Радионица “Анализа подсектора јагодичастог воћа са акцентом на малинарство”

Радионица о теми “ Анализа подсектора јагодичатог воћа са акцентом на малинарство” одржана је јуче у Сокоцу, у организацији Јединице за координацију пољопривредних пројеката у оквиру Пројекта развоја конкурентности у руралним подручјима.
На радионици је учествовало око 30 учесника, и присуствовали су представници Удружења малинара, Пољопривредних задруга, као и представници приватног сектора који су укључени у ланац производње, откупа, прераде и пласмана овог јагодастог воћа из пет општина Горњодринске регије и 4 општине регије Бирач.

На скупу је разговарано о стању и перспективи производње јагодичастог воћа на том подручју, с акцентом на малинарство, као и о бизнис-плановима из области малинарства који се имплементрирају на овим регијама.
Циљ радинице је био окупљање свих актера у ланцу производњи, откупа, прераде и пласмана малине, да би заједнички дали допринос у развоју овог сектора, као и превазилажењу постојећих проблема кроз повећање приноса малине и едукације код произвођача, примјеном свих стандарда из ЕУ, на чије тржиште се извози малина од стране откупљивача И прерађивача.