Прољетни сајам Пољопривредног кластера „Пољокласт“

Прољетни сајам Пољопривредног кластера добојске регије „Пољокласт“ одржан је 19. априла на Тргу др Милана Јелића у Модричи. Сајам су организовали и отворили  представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Јединице за кординацију пољопривредних пројеката,  начелник општине Модрича Јовица Радуловић те менаџер кластера  Јулијана   Петровић.

Пројекат   обједињује  сарадњу  Јединице за кординацију пољопривредних пројеката, кластера „Пољокласт“ и Ресора за пружање стрчних услуга у пољопривреди ПЈ Добој. Дјеловање пројекта усмјерено је  ка јачању кооперантске сарадње, конкурентности и подршке у  области повртарства, воћарства и пчеларства. Укупна вриједност уложених средстава у „RCDP“ пројекат износила је 250.000 КМ, уз учешће Јединице за кординацију од 140.000КМ.

На сајму  се представило 30 пољопривредних произвођача добојске  регије чланова  кластера, који су изложили  производе од прерађеног воћа, поврћа,  производе домаће радиности, пчеларске производе те расадничи материјал. Циљ сајма је био да се мали произвођачи и њихови производи промовишу на тржишту као и да се на једном мјесту сагледају  ефекти  пројекта „Развој конкурентности  у руралним подручјима“  који траје већ пет година.

Манифестацију је својим наступом увеличао КУД „Модрича“.