Prezentovan javni poziv projekta EU4AGRI

Predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi PJ Gradiška u saradnji sa Razvojnom agencijom Gradiška, Odjeljenjem za privredu i poljoprivredu  Gradske uprave Gradiška i Poljoprivrednim klasterom  „GLS“,  danas su  održali  predavanje  na temu: „Mogućnosti apliciranja na sredstva projekta EU4AGRI“.

Naime, UNDP putem projekta EU4AGRI  objavio je  javni poziv u vrijednosti od 3,5 miliona KM za razvoj ruralnog područja BiH. Projekat obuhvata podršku investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u sektorima: proizvodnje mlijeka, proizvodnje mesa, uzgoja žitarica i uljarica, uzgoja voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća i proizvodnju jaja.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Projekat podržava grant sredtstva u iznosu od 65 %, a za voćarstvo i povrtlarstvo 80 %.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. februar 2021. god. do 15:00 časova.

Cilj predvanja je da se poljoprivrednim proizvođačima što bliže predstavi i objasni sadržaj javnog poziva i pravo učešća.