Представници Ресора у едукативној посјети Америци

Представница Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, боравила је у двонедељној посјети Сједињеним Америчким Државама у склопу Cochran Fellowship програма.
Семинар на тему „Dairy Herd Management and Promotion of U.S. Dairy Genetics““ одржан је у периоду од 28.09. до 12.10. 2019. године у Медисону, Висконсин. Поред представника Ресора, из Босне и Херцеговине семинару су присуствовали и представници произвођача и произвођачких организација.
У склопу семинара учесници су се ближе упознали са начином производње у САД-у, а посјетили су Word Dairy Expo сајам који се одржавао у Медисону.
У току ове едукативне посјете, учесници су се упознали са различитим темама које се односе на менаџмент стада и управљање трошковима на фарми, структуру институција и систем подршке државе, вјештачку оплодњу говеда, исхрану млијечних грла, управљање топлотним стресом на фарми као и различитим идејним рјешењима који се односе на ову проблематику итд.
Овај вид едукативних програма има за циљ упознати учеснике са примјерима добре праксе које они касније могу да примјене у производњи.
Поред Босне и Херцеговине, учешће на семинару узело је још 7 земаља, а организатор програма је United States Department of Agriculture’s Foreign Agricultural Service (USDA/FAS).