Предавање о афричкој куги свиња

Данас је у Бијељини одржано предавање за узгајиваче свиња, ветеринарске организације и ловце на тему афричка куга свиња. Организатори предавања били су Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Бијељина, ЈУ Ветеринарски институт „Др Васо Бутозан“  и СО Бијељина, Одејењеље за пољопривреду.

У оквиру ове теме одржана су три предавања. Предавачи су били др Кристина Шевић из Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске на тему “Законска регулатива, програм, наредба и правилник афричке куге свиња”. Предавање су одржали и  Дарко Деспотовић и  др Драган Касагић из Ветеринарског института “Др Васо Бутозан” на тему “Рано утврђивање, сузбијање и искорјењавање афричке куге свиња”. 

Узгајивачи и ветеринари  су упознати са важећом законском легислативом када је упитању спречавање појаве и ширење ове високо заразне болести и са свим мјерама које узгајивачи треба да проведу на својим фармама како би спречили улазак вируса афричке куге сиња. Предавања је одржано у просторијама СО Бијељина. На предавању је присуствовало 18 узгајивача свиња и ветеринара.