Практичне обуке за произвођаче поврћа у пластеницима

У претходним данима, на подручју општина Источно Ново Сарајево, Источни Стари Град и Пале, одржане су практичне обуке за пољопривредне произвођаче који се баве производњом поврћа у заштићеном простору. Практичне обуке су организоване од стране Јединице за координацију пољопривредних пројеката, у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац, а тема истих је ,,Производња поврћа у заштићеном простору”, са фокусом на правилну његу, исхрану и заштиту биљака.

Предавач на обукама био је дипломирани инжењер пољопривреде Стеван Месаровић, дугогодишњи стручњак у области биљне производње. Током предавања присутни су могли да сазнају нешто више о мјерама његе најзаступљенијих биљних култура у заштићеном простору (парадајз, паприка и краставац), као и о њиховој правилној исхрани и заштити. Пољопривредни произвођачи су  имали прилику да постављају питања везана за проблеме са којима се сусрећу у пластеничкој производњи, како би ријешили многе недоумице.

Циљ практичних обука је да пољопривредни произвођачи стекну додатна знања и вјештине, како би унаприједили пластеничку производњу, те осигурали добар квалитет и веће приносе.

На практичним обукама присуствовали су пољопривредни произвођачи који се баве производњом поврћа у заштићеном простору на територији поменутих општина, консултант Јединице за координацију пољопривредних пројеката, представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац, менаџер Пољопривредног кластера ,,СРП”, те представници и сарадници општина.