Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске имплементира пројекат под називом „Формирање гендер тима и иницирање иновативне гендер акције за родно одговорно буџетирање на регионалном нивоу, “сарајевско-романијске регије” којег подржава UN Women, уз финансијску подршку Шведске, и у партнерству са Гендер Центром Републике Српске у оквиру којег је удружење произвођача „Романијски скоруп – кајмак“ добило грант од 3000 КМ за куповину канти од инокса. Канте су израђене од висококвалитетног инокса и допринијеће испуњавању хигијенских услова прописаних Правилником о квалитету свјежег сировог млијека.

21.07.2020. године на имању предсједнице удружења извршена је подјела свим чланицама удружења, и у оквиру ове активности представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац су одржали стручна предавања на теме Хигијена млијека и Производња романијског скоруп – кајмака.

Чланице удружења су исказале велику захвалност Министарству, Гендер центру Републике Српске и представницима UN Women. Ова набавка има вишеструк значај за њих, сматрају да ће знатно унаприједити квалитет млијека и на крају квалитет њиховог финалног производа – кајмака.