Подршка производњи кромпира u Хан Пијеску

Пројект „EU4Business“, који финансира Европска унија у Босни и Херцеговини, а у оквиру којег УНДП проводи активности везане за сектор пољопривреде и прехране те рурални развој, почетком фебруара објавио је први јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке пољопривредним газдинствима (примарна производња).

Пољопривредном газдинству Слободана Ђурића из Хан Пијеска одобрена су средства за машине у производњи кромпира. Нова опрема допринјеће модернизацији производње, повећању продуктивности пољопривредних газдинстава и јачању конкурентности кроз увођење нових технологија и иновација у процесе примарне производње, унапрјеђење квалитета производа, хигијене и безбједности хране, те увођењу добрих пракси у управљању природним ресурсима и заштити околиша, као и отварању нових тржишних могућности.

На имању Слободана Ђурића, представници Локалне заједнице, Европске комисије, пољопривредници, предузетници и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац, имали су прилику да присуствују презентацији пројекта и да виде поменуту опрему на терену.