Počela podjela regresiranog goriva

Izdavanje zahtjeva za regresirano gorivo, na području Bijeljine, počelo je danas. Na spisku je tenutno 1.783 poljoprivredna gazdinstva sa područja Semberije.

Da bi se izbjegla veća okupljanja, poljoprivednici će zahtjeve moći da preuzmu u svih 15 mjesnih kancelarija i Odjeljenju za poljoprivredu, odnsno, zahtjevi će biti izdavani u prizemlju Gradske uprave.
-Od danas svaki proizvođač može da ode u mjesnu kancelariju kojoj pripada i da uzme potvdu i ode na određenu benzinsku pumpu, koja je akreditovana za izdavanje regresiranog goriva. Sve one benzinske pumpe koje su radile u dosadašnjem periodu i ove godine su potpisale te ugovore – rekao je Dragan Zarić rukovodilac PJ Bijeljina Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske će svakih desetak dana ažurirati spiskove za izdavanje regresiranog goriva o čemu će proizvođači biti, blagovremeno obavješteni.
-Ovako smo radili i prethodnih godina. Napravi se presjek i prva grupa ljudi ide sada, sljedeća ide u sljedećoj grupi i tako dalje. Prošle godine bile su tri ili četiri grupe ljudi, a sve zavisi od toga kada su poljoprivednici predali zahtjeve i kada su u APIF-u ažurirali te podatke u registar poljoprivrednih gazdinstava – rekao je Zarić.

S obzirom na aktuelnu situaciju i odloženo plaćanje doprinosa i naknade za protivgradnu zaštitu, proizvođači će i bez toga moći da ostvare pravo na podsticaje.
-Poljoprivrednici će ispuniti obaveze kada prođe ova kritična situacija – rekao je Zarić.

Više pogledajte OVDJE