Почела подjела регресираног горива

Издавање захтјева за регресирано гориво, на подручју Бијељине, почело је данас. На списку је тенутно 1.783 пољопривредна газдинства са подручја Семберије.

Да би се избјегла већа окупљања, пољоприведници ће захтјеве моћи да преузму у свих 15 мјесних канцеларија и Одjељењу за пољопривреду, однсно, захтјеви ће бити издавани у приземљу Градске управе.
-Од данас сваки произвођач може да оде у мјесну канцеларију којој припада и да узме потвду и оде на одређену бензинску пумпу, која је акредитована за издавање регресираног горива. Све оне бензинске пумпе које су радиле у досадашњем периоду и ове године су потписале те уговоре – рекао је Драган Зарић руководилац ПЈ Бијељина Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске ће сваких десетак дана ажурирати спискове за издавање регресираног горива о чему ће произвођaчи бити, благовремено обавјештени.
-Овако смо радили и претходних година. Направи се пресјек и прва група људи иде сада, сљедећа иде у сљедећој групи и тако даље. Прошле године биле су три или четири групе људи, а све зависи од тога када су пољоприведници предали захтјеве и када су у АПИФ-у ажурирали те податке у регистар пољопривредних газдинстава – рекао је Зарић.

С обзиром на актуелну ситуацију и одложено плаћање доприноса и накнаде за противградну заштиту, произвођачи ће и без тога моћи да остваре право на подстицаје.
-Пољопривредници ће испунити обавезе када прође ова критична ситуација – рекао је Зарић.

Више погледајте ОВДЈЕ