Отворена нова хладњача у Приједору

У Приједору је данас 25.09. свечано пуштена у рад нова хладњача капацитета од 150 до 200 тона, у оквиру новог предузећа “Агроплус”, чији су власници Ениса Ларсон и њен супруг Кристен.

-Највеће нам је задовољство што смо дошли до циља. Тренутно имамо пет запослених, а циљ нам је сарадња с воћарским удружењима, проширење хладњаче и нова запошљавања – рекла је Ларсон.

Капацитет хладњаче је 200 тона.

Предузеће “Агро-Плус” је власник пољопривредне апотеке и сопствене плантаже воћа, а према ријечима директора Драгана Зорића, изградња хладњаче је још једна фаза у развоју “Агро-Плус-а”:

-Изградња хладњаче омогућиће нам проширење пословања али пред нас ставља нову одговорност. План је да се у наредном периоду иде у правцу проширења производње као и сарадње са другим узгајивачима који могу да обезбиједе, прије свега, квалитет воћа који тржиште од нас захтијева – истакао је Зорић.

Гости свечаности, имали су прилику да разледају и оближњи засад јабуке.

-Воћњак је подигнут по највишим стандардима воћарске производње, а ту се подразумијева и узгојна форма и размак садње и технологија која је осигуравала да дође до високих приноса. Инвестирано је и у противградни систем те у систем за наводњавање и такав концепт је одмах почео давати резултате – истакао је Зорић и додао да је ограничавајући фактор био пласман робе.

Канцеларија Ресора са предузећем “Агро-Плус” сарађује већ неколико година у дијелу који се тиче технологије производње воћа.