Основан Кластер „Крајина“

Данас је у Шипову одржана оснивачка скупштина на којој је формиран  Кластер „Крајина“.  У Кластер је укључено око 30 предузећа, задруга, удружења, као и представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и представници Пољопривредног факултета.

– Укључени су представници свих сектора на територији Подручне јединице Бањалука, односно сектори за воће и поврће, љековито биље, некултивисани шумски плодови и сточарство. Циљ формирања кластера је удруживање и међусобна сарадња свих субјеката из области пољопривреде. Оснивањем кластера омогућиће се лакши пласман производа, аплицирање на разне пројекте као и добијање свих неопходних савјета – рекао је Милован Ћућић из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди из ПЈ Бањалука.

Након што је 10. маја ове године формирана радна група за формирање кластера, услиједиле су активности и састанци који су резултирали самим формирањем кластера.

До сада су формирани кластери у подручним јединицама Источно Сарајево и Приједор, а ускоро ће бити у свим подручним јединицама.

Kластери се организују уз помоћ ИФАД пројекта “Смањење сиромаштва на селу”.