Organski i tradicionalni proizvodi

U posljednje vrijeme sve više se javlja potražnja za organskim proizvodima, pa je jako važno da pored poljoprivrednih proizvođača i sami potrošači dobiju određene informacije o ovoj vrsti proizvodnje, budući da se organska proizvodnja poistovjećuje sa domaćom i tradicionalnom proizvodnjom.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske će ove godine posebnu pažnju posvetiti potrošačima putem promocije organske proizvodnje hrane i organskih proizvoda. Od izuzetnog je značaja da postoji povjerenje javnosti-potrošača prema organskim proizvodima. Veoma je važno da javnost-potrošači budu adekvatno informisani o tome šta je i kako prepoznati organski proizvod.

Da bi se došlo do povjerenja, odnosno prepoznao kvalitetan organski proizvod potrebno je stalno vršiti edukacije kako poljoprivrednih proizvođača tako i potrošača, putem sredstava javnog informisanja, promocija, sajmova, fejsbuka, instagrama i svih dostupnih vidova oglašavanja. Zbog svega navedenog ovo ministarstvo je uradilo „VODIČ ZA POTROŠAČE“ u kojem je na najjednostavniji način objašnjena razlika između navedenih proizvoda i kako će potrošači prepoznati organski proizvod na tržištu.

VODIČ ZA POTROŠAČE