Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Аграрног фонда града Источно Сарајево и Удружења пчелара “Рој” Источно Сарајево, данас су у просторијама Општинске управе потписали уговор, којим ће се пружити подршка за 29 корисника, односно пчеларских произвођача са подручја општине Источно Ново Сарајево за набавку нових кошница.

Укупна вриједност овог пројекта је око 45.000 КМ од чега ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде дати 40%, општина Источно Ново Сарајево 20%, Аграрни фонд града Источно Ново Сарајево 10%,  а преосталих 30% ће финансирати корисници.

Ћосић  је изразио задовољство што се на самом почетку године кренуло у активности, које се односе на развијање пољопривредне производње на подручју општине Источно Ново Сарајево, као и задовољство што постоји више партнера на овом пројекту – јер више партнера гарантује боље кориснике као и резултате.

„Додијела кошница корисницима овог пројекта очекује се у марту, а наравно у току године очекује се још један круг, гдје ће се подржати други број корисника, конкретно са ројевима пчела“, рекао је Ћосић.