Манифестација “Дани културе и традиције” у Источном Сарајеву

Удружење грађана „Женски интерактивни рурални центар“ Источно Сарајево, већ пар година ради на воларизацији и вредновању једне од идеја која је дио наше културе и традиције. Ради се о  процесу  уврштавања сарајевско-романијског приглавка на листу нематеријалне баштине УНЕСКО-а.

Како би у будућности Удружење дошло до УНЕСКО листе у цијелом процесу битна је сарадња и примјена у данашњем друштву свих националних елемената, као и сaрадња са бројним институцијама.

Представници Ресора за пружања стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац, присуствовали су цјелокупној манифестацији „Дани културе и традиције“, у склопу које је одржан округли сто на тему „Сарајевско-романијски приглавак – нематеријално културно наслеђе Републике Српске“, на којем су присутвовали професори са Природно-математичког факултета и Филозофског факултета из Бања Луке, као и представници  Музеја Републике Српске. У склопу поменуте манифестације могли су се видјети бројни штандови удружења који су излагали народне ношње, ручно рађене предмете од вуне, ткане траке и штандове са традиционалном гастро понудом.