Формира се интернет платформа за продају пољопривредних производа

Пољопривредном кластеру Kрајина, ИФАД је одобрио средства за формирање интернет платформе за продају пољопривредних производа, рекао је Милован Ћућић, стручни сарадник у Ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

“На тај начин ће пољопривредници моћи продати вишак својих производа. Циљ кластера јесте да у будућности привуче што већи број чланица у свој круг дјеловања и да им помаже”, изјавио је Ћућић новинарима након данашње сједнице Управног одбора кластера Kрајина у Мркоњић Граду.

Он је подсјетио да је кластер основан прије годину дана и да су до сада радили бизнис планове.

“Због вируса корона читав развој кластера је био пребачен на помоћ сиромашном становништву. Наш кластер је био један од носилаца пројекта дијељења сјетвених пакета који су финансирали ИФАД и Министарствио пољопривиреде”, навео је Ћућић.

Власник фирме “Природно биље” из Бањалуке Недељко Kустурић, који се производњом љековитог биља бави 25 година, истакао је да је за пољопривреднике једино рјешење умрежавање и удруживање.

“Треба да међусобно размјењујемо информације и добра јер се на тај начин смањују трошкови и обезбјеђује боље пословање”, додао је Kустурић.

Пољопривредни кластер “Kрајина” основан је прије годину дана и у њега су укључени представници свих сектора из 12 општина Подручне јединице Бањалука.