Почетком  мјесеца новембра у општинама Рогатица и Рудо, одржана су предавања за пољопривредне произвођаче који се баве узгојем млијечних грла, на тему: „Исхрана крава у зимском периоду“.  Произвођачи су имали прилику да чују колико се исхрана крава разликује у зимском и љетном периоду, да основу оброка у зимском периоду исхране (новембар-април) чине сијено и силажа.

Добром исхраном вршимо превенцију и одржавамо јединке стално у доброј кондицији. Увијек тежимо да постигнемо што позитивнији хранидбени биланс са што мање инпута, али тај позитивни биланс треба да иде у што већу продукцију млијека, а никако за компензовање недостатака у другим технолошким сегментима производње. Главни предуслов за успјешну производњу је добар здравствени статус фарме и добро здравствено стање сваке индивидуе.

Након предавања, одржан је и састанак са кооперантима мљекаре Пађени, како би се упознали са условима ИФАД пројекта и потписали сагласност за увоз стеоних јуница. Право на набавку јуница имаће они пољопривредни произвођачи који имају до седам музних грла на својим фармама.