Добар квалитет и род кукуруза у подмајевичком крају

На парцели од шест хектара кукуруза пољопривредника Пере Јовића из Доње Трнове код Угљевика данас је извршен макро оглед који је показао да је кукуруз у подмајевичком крају у одличном стању за овај временски период, рекао је Драган Зарић руководилац Подручне јединице Бијељина, Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди .

Јовић каже да је зрно кукуруза здраво и да би род требао да буде добар.

Начелник Угљевика Василије Перић, који је присуствовао огледу, истакао је да је сјетвена површина на имању Јовића једна од најроднијих у подмајевичком крају, који је познат по воћарству, али има и добре услове за производњу кукуруза.

“Осим воћарства и подизања нових засада, општина Угљевик даје значајне подстицаје за набавку нове механизације, стимулишемо произвођаче који се доминантно баве пољопривредом, посебно вишечлане породице, док ћемо за оне који имају засијан кукуруз и пшеницу на више од три хектара давати подстицај до 3.000 KМ”, рекао је Перић.

Он је додао да ова општина додјељује подстицаје и за изградњу објеката у вези са пољопривредом, као што су товилишта и стаје, те да значајна средства улаже у изградњу приступних путева у руралном крају.

Извор:Срна