Danas je u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u  Istočnom  Sarajevu, potpisan sporazum između poljoprivredne zadruge „Gvozno“ iz Kalinovika, Elektrotehničkog i Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, na kome su bili prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Projekat pod nazivom: Digitalna farma kao platforma za unapređenje menadžmenta proizvodnje i saradnje sa visoko obrazovnim sektorom, većim dijelom biće finansiran od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, po članu 47, Pravilnika o uslovima i načinu za ostvarivanje novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2020. godinu, u iznosu od 7830 KM.

Cilj samog projekta je  unapređenje efikasnosti proizvodnje goveda u sistemu krava tele kroz implementaciju EKT rješenja, unapređenje menadžmenta proizvodnje u sistemu krava tele, jačanje saradnje između privrednih subjekata i visokog obrazovanja kroz interdisciplinarni pristup i promocija upotrebe IKT rješenja u govedarskoj proizvodnji.

Aktivnosti projekta sprovodiće se kroz nabavku uređaja za praćenje životinja, nabavka RFID oznaka za životinje, nabavka čitača sa većim dometom, nabavka sistema za solarno napajanje energijom i nabavka prateće opreme.

Kancelarija Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi PJ Sokolac u narednom periodu imaće priliku da  poljoprivrednu zadrugu „Gvozno“ poveže  sa uzgajivačima goveda u sistemu krava tele iz Sarajevsko romanijske regije.